Blok Tabanlı Kodlama Eğitimi Sertifika Programı

1. EĞİTİM PROGRAMININ ADI: Blok Tabanlı Kodlama Eğitimi Sertifika Programı
  2. DERSLERİN YAPILIŞ ŞEKLİ: Uzaktan Eğitim (Dersler, internet üzerinden sanal sınıf ortamında canlı olarak yürütülecektir. Canlı derslerin video kayıtları tutulacak ve tekrar tekrar izlenebilecektir)
  3. PROGRAMIN HEDEF KİTLESİ: En az lise mezunu, temel bilgisayar bilgisine sahip herkese açıktır.
  4. BAŞVURU SÜRESİ, KOŞULLARI VE KABULÜ: Adayların öncelikle https://idusem.idu.edu.tr/index.php/iletisimformu/ adresinden ön başvuru yapmaları gerekmektedir.
  5. EĞİTİM PROGRAMININ AMACI: Bu eğitimin amacı, katılımcılara temel düzeyde blok tabanlı kodlama becerisinin kazandırılmasıdır.
  6. EĞİTİM PROGRAMININ SÜRESİ: Eğitimler haftalık 4 saat çevrimiçi olmak üzere, 8 hafta süresince toplam 32 saattir.
  7. EĞİTİM PROGRAMININ TARİHİ:
    1. Kayıt ve Eğitim Harcının/Ücretinin Ödeneceği Son Tarih: –
    2. Eğitim Tarihi: –
    3. Eğitim Saatleri: –
  8. EĞİTİM PROGRAMININ YERİ: Dersler, internet üzerinden sanal sınıf ortamında canlı olarak yürütülecektir.
  9. EĞİTİM PROGRAMINA KATILIM ÜCRETİ: 800 TL (KDV Dahil)
    (İDÜ Personeli eş ve çocukları, İDÜ öğrencileri, şehit, gazi ailesi ve çocuklarına ve engellilere %20 indirim uygulanır)İzmir Demokrasi Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Ziraat Bankası Fahrettin Altay/İzmir Şubesi (Şube Kodu: 1533)
    1533-87769481-5005
    TR48 0001 0015 3387 7694 8150 05

İsteyen adaylar eğitim harcını/ücretini https://idusem.idu.edu.tr/index.php/hostodeme/ adresindeki SANAL POS’tan kredi kartıyla ödeyebilirler. Ödemelerin EFT yöntemiyle yapılması durumunda dekontun açıklama kısmına başvurulan eğitim programının adı, katılımcının ad, soyadı ve T.C Kimlik Numarasının yazılması ve dekontun bir kopyasının sem@idu.edu.tr adresine mail yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

10. EĞİTİM PROGRAMINA DEVAM ZORUNLULUĞU: İDÜSEM mevzuatı gereği % 80 devam zorunluğu vardır.
  11. EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİ:
    1. Hafta: Kodlama eğitimi nedir? Nasıl yapılmalıdır?
    2. Hafta: Blok tabanlı kodlama araçları: Scratch, Code.org, Google Blockly
    3. Hafta: Scratch’ın tanıtılması, sahne yapısı, karakterler, blokların kullanımı
    4. Hafta: Algoritma mantığı, değişkenler, koşullu ifadeler
    5. Hafta: Döngüler
    6. Hafta: Ses kullanımı, liste kullanımı, resimler
    7. Hafta: Fonksiyonlar
    8. Hafta: Örnek bir uygulama geliştirme
  12. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME:
  13. EĞİTİM PROGRAMI SONUNDA VERİLECEK BELGE TÜRÜ: Katılım Belgesi
  14. PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR: sanal sınıf ortamında canlı olarak gerçekleştirilecektir. Dersler Microsoft Teams üzerinden sanal sınıf ortamında canlı olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcıların Microsoft Teams’ın masaüstü uygulamasını kurmaları tavsiye edilmektedir. Alternatif olarak katılımcılar dersleri Microsoft Teams’in web sitesi olan teams.microsoft.com adresinden de takip edebilirler. Katılımcıların eğitime başvuru için kullandıkları eposta adresleri sanal sınıf’e eklenecektir. Sanal sınıf’a ekleme işlemi yapıldığında katılımcılar bir eposta alacaklardır. Bu epostadaki bağlantı ile Microsoft Teams’e giriş yapabilirler. Eğer daha önce bu mail hesabı ile bir Microsoft hesabı oluşturulmadıysa sistem yeni bir Microsoft hesabı oluşturulması konusunda veya şifreyi sıfırlama konusunda gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.Ders uygulamalı olarak yapılacaktır. Derste yapılan uygulamaları takip edebilmek için https://scratch.mit.edu/ adresinden hesap oluşturmak gerekmektedir.
  15. EĞİTİMCİLER
    Prof.Dr. Abdullah Kuzu